Eigen bedrijf

Je hebt een bedrijfje of inmiddels bedrijf… en met het groter groeien groeit ook je afvalberg. Vanzelfsprekend wil je die stroom van afval in goede banen leiden, net zoals je dat met je bedrijf doet. Dus moet je op zoek naar een oplossing voor al die soorten afval. Papier, glas, groen, dat kennen we allemaal, maar misschien heb jij juist ook veel archiefafval. En daar moet je zorgvuldig mee omgaan. Net als thuis komt het ook op de plek van je eigen bedrijf aan op afval scheiden. En hoe succesvoller, hoe meer je daar over moet gaan nadenken.

Als de gemeente het niet voor je regelt, zul je het zelf moeten doen. Speciaal voor het midden- en kleinbedrijf is er apart aanbod om al je zorgen hierover op te lossen. Want je hebt het immers al druk genoeg. Kopen moet je die containers niet, stel dat de overheid weer eens wat veranderd en je aan andere eisen moet voldoen. Dan zit je mooi opgescheept met afvalcontainers waar je niks meer aan hebt. Dus de oplossing is simpel: afvalcontainer huren.

Passende oplossing

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een passende oplossing voor. Stel je voor dat jouw afvalberg vooral bestaat uit papier. Dan neem je daar een flinke container voor. Groen afval komt bijna niet voor, dan neem je de kleinste literbak, die van 240 liter. De grootst mogelijke maat is die van 1700 liter. Zo’n afvalcontainer is echter nauwelijks nog te verplaatsen. Hou daar dus wel rekening mee! Wil je flexibel de bak door je pand kunnen bewegen.

Dan moet je deze niet te groot nemen. Containers tot 660 liter kunnen nog door een deur. Effe snel, naar buiten, legen en weer naar binnen, dat is natuurlijk wel handig als je dicht bij de werkvloer je papier kwijt wil. Dozen platmaken en weggooien, nooit meer gedoe en gesjouw. Gewoon gemak in huis.  Oh ja, natuurlijk kun je zo’n bak vaak of minder vaak laten legen. Dat kun je zelf regelen en afspreken. Dus ook dat is superflexibel allemaal.

Archiefvernietiging

Voor archiefvernietiging zijn er speciale bakken. Dat moet natuurlijk zorgvuldig gebeuren anders dan zou het zo maar kunnen dat je de privacywet schendt, en dat wil niemand natuurlijk, jij ook niet, dat kan alleen maar tot hele grote problemen leiden, juridische claims en dat soort naar gedoe. Dus doe je er wijs aan dat goed te regelen en een speciale bak daarvoor in te zetten. Een container op maat dus. Vanzelfsprekend geldt dat voor alle soorten afval. Heb je veel glas. Dan blijft dat natuurlijk ook apart.