Als je een bedrijf hebt, is het cruciaal dat je online vindbaar bent. Zoekmachineoptimalisatie is het proces van het aanpassen van de technische en inhoudelijke aspecten van een website om ervoor te zorgen dat deze beter wordt geïndexeerd door zoekmachines. Maar de backlinks afkomstig van andere websites richting jouw website, worden steeds belangrijker. Maar wat is een backlink? En hoe kun je linkbuilding inzetten?

Als je een website wilt maken die hoog in de zoekresultaten komt te staan, is linkbuilding één van de belangrijkste dingen die je kunt doen. Linkbuilding kan helpen om een website hoger in de zoekresultaten te laten verschijnen, maar het is niet altijd eenvoudig. In deze blog bespreken we hoe linkbuilding werkt en waarom het zo belangrijk is. 

Wat is een backlink?

Linkbuilding is het proces waarbij externe links naar een website worden toegevoegd. Deze links noemen we ook wel backlinks, en worden door zoekmachines gezien als 'stemmen' voor je website. Ze kunnen ervoor zorgen dat je site hoger in de zoekresultaten komt te staan. Het toevoegen van backlinks aan andere websites kan echter lastig zijn, omdat veel andere websites niet graag links naar andere websites toevoegen, of omdat ze simpelweg niet weten hoe ze dat moeten doen. Daarom is het belangrijk om creatief te zijn in het benaderen van bedrijven. 

Waarom is linkbuilding belangrijk?

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO. Om hoog te ranken in zoekmachines is linkbuilding een onmisbare strategie. Door links naar je website op te nemen op andere websites die relevant zijn voor jouw doelgroep, geef je de zoekmachine een signaal dat jouw website relevant is. Dit kan leiden tot hogere posities in de zoekresultaten, waardoor je meer bezoekers krijgt. Een goede linkbuilding-strategie vraagt om enige tijd en inspanning, maar het kan zeker heel erg veel opleveren voor jouw website. 

Kun je linkbuilding uitbesteden?

Linkbuilding is het proces van het verkrijgen van externe links naar je website. Dit kan via diverse methoden, zoals bijvoorbeeld het aanvragen van linkruil of het schrijven van gastblogs. Een goede linkbuilding strategie zorgt ervoor dat jouw website hoger in de zoekmachines komt te staan en dus meer bezoekers genereert. Echter is linkbuilding vaak een tijdrovende klus die veel geduld vraagt. Het is dan ook niet zonder reden dat steeds meer bedrijven het graag uitbesteden. Wil je linkbuilding seo graag uitbesteden? Bij Blauwe Monsters kun je onder andere resultaatgericht linkbuilding uitbesteden. De linkbuilding specialisten van Blauwe Monsters hebben jarenlange ervaring met het inzetten van deze belangrijke online marketingactiviteit. Blauwe Monsters biedt de ondersteuning die jouw bedrijf zoekt. Start vandaag nog met linkbuilding en zorg voor meer bezoekers en conversies.